De legendarische nachtclub Studio54 kwam zaterdagavond weer tot leven in het Antwerpse Sportpaleis: A Real Saturday Night Fever! Glitter & Glamour… Het Sportpaleis was de ‘Place2 B’ voor duizenden discothekers. Er waren ook heel wat celebrities present. In vorige edities stond menig disco legend op het podium : Grace Jones, The Supremes, Gloria Gaynor, The Tramps maar ook The Three Degrees en The Four Tops prijken op de guest list of celebrities.   Uiteraard bereiden de diehardsfans zich jaar op jaar voor en ontwerpen de meest in het oog springende outfits alsof we nog in de seventies leefden.

Een disconight zoals die destijds in deze selectieve club verliep was niet alleen een dj, met dj Ward vanavond aan de platendraaiers (of waren het nu cd-spelers?) die zich de ziel uit zijn lijf stond te werken om de nummers naadloos op elkaar door de luidsprekers te jagen maar ook andere Vlaamse BV’s maakten op sierlijke wijze hun intrede via de Rode Loper. Onder hen ontdekten we o.m.  Natalie Meskens, Anne De Batselier, Lesley Anne Poppe toonde vanavond dat ze net iets méér kon dan alleen maar mooi poseren voor een cameralens.

Het was Cookies & Cream met een gastoptreden van Sofie die het spektakel op gang mochten trekken. Voordat Natalia het podium in vuur en vlam mocht steken,  kregen we eerst nog een leuk onderonsje met Raf Van Brussel die nog steeds een goed entertainer lijkt te zijn. Wie anders dan onze Disco Queen Natalia zorgde voor het nodige spektakel onder het waakzame oog van presentator Dimitri Vantomme. Zij bracht o.m. weer nieuwe en oudere nummers maar voor zolang de discofreaks maar op de juiste beat konden dansen, was er geen vuiltje aan de lucht…

Diep in de nacht (+/- 2:25u.) nam de vanuit de States overgevlogen Sister Sledge de bühne over van onze Kempische popdiva. Uiteraard werd ook hier weer de disco jukebox in gang gezet.  ‘We Are Family’, ‘Lost In Music en ‘He’s The Greatest Dancer’, slechts enkele nummers uit hun omvangrijk disco repertoire, waren de sterke beats die zelfs de meest stijve hark onder het publiek door de knieën liet gaan.

Inmiddels was het reeds vroeg, zeer vroeg (+/- 4:00u.) in de ochtend (tot ongeveer 6:00u.) en dj Ward draaide nog voor enkele uurtjes de juiste discotunes. Van één ding waren we zeker: de diverse aanwezige genders (échte of alleen maar voor een avondje uit in de studio) zorgden wel voor een leuke entourage...  Foto's en tekst Alfons Maes / Nnieuws.